måndag 16 juli 2012

Semesterfrågor

Vad ska du göra på semestern? Har ni några planer? Ska ni åka bort? Vad? Vad? VAD?!

Kan vi inte enas om att sluta tjata om vad man SKA göra på semestern? Kan man inte istället fråga vad ens medmänniskor INTE ska göra? Jag ska inte stressa. Inte planera dagarna och veckorna minutiöst. Jag ska inte kolla på klockan ideligen. Typ.

Det vilar ett stressigt semestermoln över sommarledigheten och de flesta verkar anse att man BÖR ha något för sig. För första gången på evigheter ska vi vara hemma hela sommaren och det bemöts av ett och annat höjt ögonbryn. Är det inte OK att hänga hemmavid under en längre tidsrymd? GUD FÖRBJUDE att vi får tråkigt, eller? Är det gott föräldraskap att försöka erbjuda sina barn en vistelse på annan ort under det megalånga sommarlovet? Överlever dom alls i hemkommunen?

Tröttsamt inser jag att jag ursäktar bort vår hemmavistelse med att vi ska renovera och att det suger musten ur kassan. Ytterst tröttsamt. Visst, kommande projekt kostar tarmslem men nog skulle vi allt kunna packa väskorna och bege oss. MEN VI IDS INTE! Vi ides inte ta beslut. Och nu är makens sista semestervecka här. Hejdå familjesemester. Sköööönt. Nu behöver vi inte fundera på det längre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar