torsdag 6 december 2012

Död åt Kannegiesser

Det är döskönt med arbetskläder. Aldrig någonsin behöver jag fundera på vad jag ska ha på mig. Behöver inte tvätta. Men. Detta köande för att få dom kräver en ängels tålamod. Låt mig presentera klädautomaten:

På skärmen till höger knapprar man in sin kod och gör sina klädval. Man får ha fem plagg uttagna åt gången. Fem? Två byxor, två "blusar" och...? Det hade varit bättre med sex plagg för att täcka tre dagar. Men nu är det ju sällan man kan plocka ut alla plagg samtidigt för kön är oftast enorm och det blir lyncharstämning om man då tar för lång tid på sig vid automaten. Detta görs innan man flexar in sig, dvs på fritiden. Att tillbringa femton minuter i kön är mer vanligt än ovanligt och jag får puls varje gång.

Och när jag köat i en kvart händer det att mina förvalda plagg är slut och inga ersättningsplagg ges. Var så god och gå till sjukhusets andra plaggautomat. Nytt köande UTAN garantier att kläderna finns i den heller.

Gaaahhhh! Vi måste byta kläder varje dag och du kan inte plocka ut nya om du inte kastat in dina gamla för avregistrering. Om dessa två klädautomater råkar sprängas i luften någon stjärnklar natt är jag oskyldig. Kanske.

Bespara dig tips om att smita ifrån jobbet och hämta under arbetstid (hinner sällan) eller efter kvällsshiftet (jobbar ju inte bara kvällar). Död åt Kannegiesser. Vi säger så.

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jag googlar tillvägagångssätt i detta nuet. Hav tålamod.

   Radera
 2. Jag är med på en SPRÄNGNING!! Död åt eländet!!
  //Favvofinnen!

  SvaraRadera