lördag 1 december 2012

Röd och svart psykos

Låt mig presentera en hallonbåt. Och en lakritsbåt.

Och låt mig presentera min frustration; GAAAAHHHH! Jag är rädd att dessa godisar kommer att leda mig rakt in i psykosens mörka värld. Jag är ingen storkonsument när det gäller godis. Jag föredrar charkisar. Men. MEN.

Om jag gräver i en godisskål (naturligtvis med en sked, äckligt annars) och stöter på dessa måste jag alltid snabbt göra ett överslag för att se om de går jämt upp, dvs om de är samma till antal. ALLA vet ju att man måste trycka in en svart och en röd samtidigt i munnen. Jag får hjärtklappning om jag märker att någon bara äter av en sort. Hur ska det gå då? Då blir det ju fel! Allra helst om jag redan räknat ihop att det är ett hyfsat jämt antal! Om det bara finns en sort i skålen blir jag inte lika stressad då jag i så fall inte är intresserad av dom. Hej psykakuten?

2 kommentarer:

  1. Jag säger bara - M&M!!
    Jag smakade min första 1987 då min polare bjöd på några som hennes pappa tagit med sig hem från en affärsresa i USA. Sen dess måste jag äta dem i färgordning (först de röda, sen de gröna...) Och på 90-talet lade de till blå!! Och sen orange!! Än idag är det svårt att äta M&M utan att färgkoordinera.

    SvaraRadera