tisdag 15 januari 2013

Prinsessan på den kokta eller frysta ärten

För att finna spänning i tillvaron kan man alternera sovplatser, naturligtvis i det lilla, man behöver inte ha en sängpool med grannarna. I två veckor (dock inte alla nätter) ska jag och maken sova i gästrummet på övervåningen. Spännande! Jag är en grym vanemänniska och gissa då om detta är ett äventyr?!

Nu till det som är mest spännande; temperaturen. I det ordinarie sovrummet är det minusgrader vid denna tiden på året. Man bör sova med sockar (slalomstrumpor är bäst), inte en kroppsdel får sticka fram under täcket (förutom näbben), det bolmar ur munnen och man blir grinfärdig om man måste kliva upp på natten pga iskallt golv. Men jag älskar det! Viss risk för att förfrysa sig men jag älskar det. Sover fantastiskt gott i arktiskt klimat.

Men nu. Hur sover man i ett normaltempererat rum? Värme stiger uppåt och övervåningen upplever jag alltid lite kvalmig. Hur ska jag alls kunna sova där? Joooo. Nattens upplevelse var ganska intressant; täcket blev större och jag fläkte ut mig på ett annat sätt. Täcket blev större för att alla kroppsdelar inte behövde vara under det. Axlarna kunde vara bara och benen kunde sticka fram. Det var fritt fram att knöla med täcket! Härligt!

Note to self: Köp ett dubbeltäcke till dig själv. Då kan du både knöla OCH vara täckt. Hohoho!

3 kommentarer:

 1. Men varför? Spänning i vardagen eller renovering? Eller kommer vernissagen ta plats i sovrummet nere??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ordinarie sovrum är utlånat. Men en renovering hade varit bulla! Vill ha lite nya tapeter...

   Radera
 2. Förstås. Glömde pusslandet.

  SvaraRadera