söndag 7 april 2013

Hot, mutor och förhandlingar

Det är tröttsamt med ovårdade barnkalufser. Det ska se bra ut. Andras barn får se ut hur de vill, men mina kan väl ändå få se någorlunda ut, eller? När jag ändå har en karriär bakom mig som frisör kan man ju tycka att det är enkelt. Icke. Hot och mutor. Hot och mutor, gott folk.

Andra bokar tid och humpar ner ungen i frisörstolen och förhoppningsvis sitter de då paralyserade och lätt skräckslagna medan håret faller ner på golvet. Frisören är rolig och pedagogisk och barnen får roliga färger sprayade i barret som belöning. På en frisersalong.

I detta hem försöker frisören mjuka upp sjuåringen några veckor innan själva klippningen. Uppmuntrar. Berättar hur fint det ska bli. Sjuåringen deklarerar att ingen klippning ska ske. Han vill kunna suga på håret som en tjej i klassen gör. Icke godkänd anledning för att inte bli klippt anser frisören. Kampen fortsätter. Förhandlingar sker. Andra betalar frisören för utfört arbete. I detta hushåll betalar frisören kunden i form av ett dyrt besök på Barnens Hus.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar