onsdag 19 juni 2013

Återhämtning

Hej grava sömnstörningar. Hej dagtrötthet. Hej hög puls. Hej högt blodtryck. Hej låg stresströskel. Hej nedsatt koncentrationsförmåga. Hej panikångestattacker. Hej lättväckt gråt. Hej isoleringstendenser. Hej noradrenalin. Hej serotonin. Hej mediciner. Hej sjukskrivning. Hej diagnosen utmattningsdepression med stort inslag av oro. Hej då vardag.

Kära Utmattningsdepression! Jag bjöd inte in dig i mitt liv. Inte medvetet i alla fall. Jag öste på och ägnade inte en tanke på att allt kunde gå åt helvete. De sömnlösa nätterna med en galopperande puls borde ju kanske ha väckt en tanke på vad som komma skulle, men vadå? Det är bara att tuta och köra. Rakt in i kaklet. Bom!

Nu har snart ett halvår gått. Tiden springer ömsom masar sig fram. Modeordet är återhämtning. Skitsvårt. Min hjärna är bränd. Legat på grillen för länge. Den samarbetar inte riktigt med kroppen, sänder ut knasiga meddelanden som kroppen inte riktigt fattar. Typ.

Jag kan göra snabba besök i verkligheten, leka frisk. Det kostar lite extra mediciner och total utmattning efteråt men det är det värt. Jag vill tillbaka. Tillbaka till livet.

Jag vet att detta är övergående. Jag vet att jag kommer att komma ut på andra sidan. Jag hoppas att jag då lärt mig att hantera mitt liv mer varsamt. Att jag är lite snällare med mig själv och att jag ger mig tid för återhämtning. Återhämtning. Det magiska ordet. Återhämtning...

Nu är sommaren här. Jag öppnar dörrar och släpper in ljuset, det helande ljuset. Jag mår bättre för var dag som går men vägen är lång. Och krokig. Visst längtar jag till framtiden då jag är helt återställd men försöker så gott det går att omfamna eländet och lära mig. Jag vill inte vara med om detta igen. Jag ska vara snäll med mig själv. Jag ska ta hand om mig. Återhämtning...4 kommentarer:

 1. Älskade vän. Det gör så ont att du ska behöva genomgå dethär!! Styrka och kraft till dig, och det man inte dör av, gör en starkare! Du kommer att bli en starkare Fru Jansson än någonsin!!
  STOR KRAM!!

  //F-F

  SvaraRadera
 2. Love, love love you!
  JS

  SvaraRadera
 3. Pöss å kram pinglan ♥// EC

  SvaraRadera